Hosea 4:6

Hosea 4:6

Om denna blogg:

"Mitt folk går under i brist på kunskap".

Vi ska förbli i Kristus, i honom – hur då?

ÖvrigtPosted by Magnus N 2016-12-04 20:01:45

Ofta hör man att det predikas om att Jesus bor i oss, hos den som är frälst, samtidigt som Jesus sitter på Guds högra sida. Det är sant. Men Jesus bor inte bara i oss utan vi är i honom samtidigt som han är i oss, vi är omslutna av Jesus – ”Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand” (Ps 139:5). Vi ska låta oss bli marinerad av Guds Ord, av Jesus, bli ett med honom. Det handlar mer om att vi är i Kristus än om att vi tänker att Kristus är i oss för är vi i honom är han också i oss. Detta att vi ska vara i Kristus, i honom är ett ständigt återkommande uppmaning. Det är helt enkelt avgörande för vår relation till Jesus. För vi kan inte träda fram inför en helig Gud utanför Jesus Kristus, vi måste döljas av Kristi rättfärdighet.

Om detta har jag skrivit i denna PDF-fil:

/Magnus N

”Ni är jordens salt”. Hur då och varför?

ÖvrigtPosted by Magnus N 2016-09-11 18:56:53

Vad menas det med att vi är jordens salt och om saltet mister sin kraft hur ska man då få det salt igen. Och vad betyder det att ”det duger varken till jorden eller gödselstacken” om saltet har förlorat sin sälta. Det står också att ”Ha salt i er och håll fred med varandra!” vad betyder det?
Om detta har jag skrivit om i denna PDF-fil:

/Magnus NDomedagspredikan hade sitt syfte, men jag tror att man hade för mycket fokus på fel ställe

ÖvrigtPosted by Magnus N 2016-04-10 20:48:15

Tänk dig i att du ligger i en roddbåt på en flod och flyter med och det är en sådan där helt fantastisk dag med strålande solsken, en perfekt slappardag. Men på stranden är det någon som springer efter och ropar och försöker med alla medel få kontakt med dig och vill varna. Men du ligger och lyssnar på musik med hörlurar. Det går att med god vilja höra att det är någon som ropar men är man i sina egna tankar så är det lätt att missa den ropande människan, varningen. Saken är den att en bra bit bort finns ett stup, ett stort vattenfall och hinner man inte ro i land så kommer man att följa med i stupet.

Där är vi idag. De frälsta, de räddade befinner sig på torra land, på säker mark, men världen sitter i en båt på väg mot ett oändligt stup som kallas helvetet. Detta var bara en ytterst enkel liknelse. Men det finns många som varnar och ropar till alla som inte vänt om och tagit sig till säker mark, klippa Jesus Kristus. Förr var det vanligt med så kallade domedagspredikan, men det hör man ingenting om idag, på gott och ont. Jag vill inte påstå att jag saknar dessa predikningar för jag tror att det är en fel strategi. Men idag finns det ingen riktig motpol i människors medvetande. Många vet inte ens om att det finns ett helvete och det finns präster som också förnekar dess existens och hur ska man då kunna undvika att hamna där när man inte ens vet att det existerar. Satan gör vad han kan för att släta ut detta med helvetet och distrahera mänskligheten så att de slumrar i godan ro i den ”båt” som orubbligt är på väg mot stupet. Jag tror på en predikan och undervisning med både himmel och helvete, det behövs både och. Predikar man om helvetet behöver man predika dubbelt så mycket om himmelen, Guds kärlek. Vi ska fokusera på Guds oändliga kärlek och på himmelriket mer än helvetets alla fasor. Vi ska inte skrämma människor till frälsning utan inspirera och skapa längtan till en gemenskap med Gud. Det är vad jag har skrivit om i denna PDF-fil:

/Magnus NFem-i-tolv 6. Daniels 9:e kapitel – de sjuttio veckorna innan tusenårsriket – det Messianska riket

Fem-i-tolvPosted by Magnus N 2016-02-27 12:00:39

Nu är jag färdig med texten om de 70 veckorna i Daniels 9:e kapitel. Detta är ett försök till att räta ut eventuella frågetecken om vad profetian betyder. Ofta känner jag att det i olika sammanhang, i olika forum används begrepp som inte förklaras, det tas för givet, det är så många begrepp som snurrar runt i cyberrymden. Antingen för att det är så självklart för dem som använder sig av begreppen eller för att man vill briljera med sin bibelkunskap. Det är viktigt att våga stångas, stötas och blötas och idissla svåra partier i bibeln. Men om man kan få en del hjälp kan man börja förstå en del av bibelns sätt att ”tänka” och då kan det underlätta sina egna studier av Guds Ord.

Det tar sin tid att knåpa ihop texter, jag vill inte lägga ut vad som helst. Allt har sin tid. Äta har sin tid, sova har sin tid, jobba har sin tid, vardagen har sin tid skriva har sin tid, bön och läsa har sin tid.

När jag har skrivit en text låter jag min fru läsa igenom det med sina ”hökögon” och därefter rättar jag eventuella småfel eller rätar ut sådant som kan verka lite förvirrande. Hon är till god hjälp för att få texterna läsvärda. Därför kan det ta sin lilla tid att få en text klar att läggas ut.

Men huvudanledningen till att jag vill förklara, förtydliga Daniels 9:e kapitel är att jag anser att den är en av bibelns tydligaste texter som beskriver var vi befinner oss i den sista tiden. Jag är övertygad om att vi lever i den allra sista generationen och att det är hög tid att förbereda sig. Att vända om och försona sig med Gud och ta chansen att överlåta sitt liv i Jesu värmande händer.

Ibland hör man uttrycket att vi befinner oss fem minuter innan tolvslaget, Fem i tolv, ett begrepp om att tiden håller på att rinna ut. Ofta handlar det då om miljöförstöringen, att människans handlingsutrymme håller på att ta slut.

Här är texten:

/Magnus NVittnesbörd 2. Ett vittnesbörd om befrielse från demoner på grund av yoga

Vittnesbörd om YogaPosted by Magnus N 2016-02-13 13:32:06

Inledning:

Att ägna sig åt yoga är som att leka rysk roulett. Det kan klicka flera gånger men sedan smäller det av. Så är det också med yoga att du kan ägna dig åt yoga en längre tid utan att märka av några andligt relaterade yogafenomen men det kan också ske på kort tid. Många vet inte ens att det ens förekommer någonting demoniskt inom yoga, att yoga är andligt. Okunskapen är enorm. I tio Guds bud står det att: ”Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig” (2 Mos 20:3). I okunskapen är det lätt att hamna i en situation där man i ovetskap ägnar sig åt avgudadyrkan vilket är avskyvärt i Guds ögon oavsett om det sker med kunskap eller i naivitet. Men många kristna vet att yogans ursprung är hinduiskt men tror att det är en godtagbar dyrkan av Abrahams Gud bara genom att byta etiketten och rikta sin fokus och tillbedjan till Gud. Men den avgörande skillnaden är vad dyrkaren ser på dyrkan och hur Gud ser på dyrkan. Dyrkaren kan godkänna något som Gud avskyr. Dyrkarken kan offra dyrkan som behagar utövaren själv men inte Gud. Att erbjuda Gud en form av dyrkan som redan har helgats åt andra gudar är som att ge Gud en begagnad vara som redan används av Satan, den onde.

Att lära sig av andras erfarenheter är ett bra sätt att få sina ögon öppnade för vad yoga verkligen är. Visst kan man ägna sig åt yoga. Men innan man ger sig in i den andliga miljön bör man först ha tagit reda på för och nackdelar med yoga så att man kan fatta ett klokt beslut. Inom hinduismen och många andra österländska religioner så vet man vad det handlar om och kalkylerar med riskerna.

Här nedan finns en PDF-fil med ett vittnesbörd:

/Magnus N.Vittnesbörd 1. Personliga erfarenheter av Yoga - Kundaliniresning

Vittnesbörd om YogaPosted by Magnus N 2016-02-04 19:01:54

Inledning:

Min avsikt med allt jag har skrivit om yoga, är att avslöja den mörka sanningen om yoga. Den finns där om man bara vill se och höra. Men eftersom all slags media idag gör allt den kan för att skönmåla yogan till absurdum så krävs det en del av alla läsare att ta sig tid till att ifrågasätta, genomskåda den idag så kolossalt ensidiga informationsflödet. Men det krävs egentligen inte mycket för att tränga igenom detta flöde av information. Idag har nästan alla tillgång till internet och där ligger informationen serverad och klar att läsas för den som verkligen vill veta vad yoga i själva verket är. Den finns där bara några knapptryckningar bort. Man kan säga att den finns framför näsan på oss alla.

Det finns nästan ingenting som inte har en baksida. Men läser man i all slags media så verkar det som om yoga bara vore endimensionell, det finns ingen baksida, hur man än vrider och vänder. Men saken är den att i vårt sekulariserade samhälle finns nästan inte den andliga dimensionen. Men hur mycket man än anser att det andliga är nonsens så möter tusentals människor, oberoende av varandra, denna verklighet varje dag – yogans verkliga sanna väsen. Man kan tycka det ena och det andra om allt det där de upplever. Det kanske bara är inbillningar, personerna kanske har instabilt psyke, eller vad man nu anser. Man kan tycka vad man vill, men man kan inte komma ifrån det att så många har liknande upplevelser. Det kanske är så, vilket jag inte tror, att dessa upplevelser är totalt andligt neutrala. Det kanske finns fysiologiska och psykologiska faktorer som spelar dessa människor ett spratt. Men bara av den anledningen borde yogan märkas upp med varningstrianglar med fet text: Varning för psykisk kollaps! Det är bara att konstatera att det sker och att det är många som drabbas. Men eftersom sjukvården inte har den andliga dimensionen förutom det fysiska och psykiska så möts alla dessa människor av misstro och skepsis. Då människor kommer till psykiatrin med sina andligt relaterade åkommor så står de helt handfallna. Därför finns det heller ingen statistik över hur många som drabbas av yoga relaterade sjukdomar, åkommor. I vårt land är det så viktigt med varudeklarationer. Detta borde också gälla yoga. Om alla fick veta vad yoga verkligen innehåller då har alla också en valmöjlighet. Vill jag, trotts den demoniska verkligheten, trotts allt det negativa, ägna mig åt yoga då har man ju gjort ett val utifrån en slags varudeklaration. Man har fått se båda sidorna av myntet. Det är konstigt att media som annars är så snabb på att publicera ond, bråd och död väldigt sällan, skriver om yogans demoniska baksida. Det borde vara aftontidningarnas guldgruva. Istället skriver man om hur farligt det och det är, du kan dö av att äta för mycket morötter eller drabbas av en mystisk sjukdom eller vad det nu är. Men om yoga är det näst intill fullständigt tyst. Möjligen kan man få läsa om hur någon har fått sin nacke förstörd, armbåge ur led och då för att de inte har fått rätt instruktioner eller inte haft en tillräckligt bra yogalärare. Men om alla dessa människor som har hamnat i ett helvete på grund av andliga demoniska attacker skrivs det ingenting om. Därför har jag tänkt att jag skulle lyfta fram olika vittnesbörd av människor som verkligen har upplevt yogans baksida och som vill varna andra om allt de upplevt. Hur positivt jag än tycker att yoga är måste jag också våga lyssna till dem med en helt annan erfarenhet, varför ska vi slå dövörat till och ignorera dem? Genom att lyssna till dem och våga se sanningen kan vi också komma oss ut ur naivitetens bubbla och se sanningen i vitögat. Här under, i PDF-filen, kommer det första vittnesbördet:

/Magnus N

Fem-i-tolv 5. - Allt tal om ”fred och trygghet” sänder ut profetiska signaler

Fem-i-tolvPosted by Magnus N 2016-01-30 21:38:25

Överallt, i olika kyrkliga och i politiska sammanhang hör man då och då talet om fred och säkerhet. Jag tycker mig höra det mer och mer. Det finns en slags dröm om att hela världen med FN i spetsen ska kraftsamlas och skapa en fredlig värld och särskilt mellan Israel och Palestina. Om statsmännen lyckas med bedriften att skapa fred i mellanöstern då kommer de flesta att säga: Så skönt, nu är allt lugnt och tryggt. Men det allvarliga är att när statsmän börjar tala om ”peace and security” (Fred och säkerhet), särskilt i Israel och Palestina konflikten, då är katastrofen nära. När jag ser på vad som sker i vår värld och speglar den mot det profetiska ordet så kan jag inte se att vi är på väg mot en fredlig och lycklig jord. Det profetiska ordet säger någonting helt annat. Men denna världens strävan att skapa fred är dömd att misslyckas. Gud har en egen agenda, en egen plan den verkliga freden kommer att infinna sig under tusenårsriket, fredsriket där Jesus kommer att regera tillsammans med sitt prästerskap.

1 Thess 5:1-3 är en av de absolut sista profetiorna som är knutna till vedermödan, det som föregår fredsriket: ”Därför när de säger: fred och trygghet, då kommer undergången plötsligt över dem liksom födslosmärtan över en kvinna som skall föda…”.

Om detta har jag skrivit om i PDF-filen här under:

/Magnus NOändlig nåd

ÖvrigtPosted by Magnus N 2016-01-17 21:55:49

Om inte nåden fanns, hur skulle det vara då? Outhärdligt! Nåden är som luften vi andas, det är som ett andligt syre. Fanns inte nåden då skulle vi vara fullständigt förlorade, evigt dömda. Mänskligheten har aldrig någonsin lyckats med att leva upp till Guds alla lagar, ”Den som håller hela lagen men bryter mot ett enda bud är skyldig till allt”(Jak 2:10). Men tack vare Jesus Kristus och vad han har gjort för oss och hela mänskligheten så får vi ta emot gåvornas gåva - NÅDEN! När vi tappar modet och klandrar oss för det ena och det andra, när vi bara ser alla våra fel och brister då får vi återigen, gång på gång påminna oss om vad nåden betyder och låta oss bli insvept av den. Vi kan inte förtjäna den, den är helt och hållet gratis. Det är bara för oss att tacksamt ta emot den som en fri gåva.

Denna gång har jag skrivit om Oändlig nåd som du kan läsa om i PDF- filen här nedan.

/Magnus N

Next »