Hosea 4:6

Hosea 4:6

Om denna blogg:

"Mitt folk går under i brist på kunskap".

Fem-i-tolv 6. Daniels 9:e kapitel – de sjuttio veckorna innan tusenårsriket – det Messianska riket

Fem-i-tolvPosted by Magnus N 2016-02-27 12:00:39

Nu är jag färdig med texten om de 70 veckorna i Daniels 9:e kapitel. Detta är ett försök till att räta ut eventuella frågetecken om vad profetian betyder. Ofta känner jag att det i olika sammanhang, i olika forum används begrepp som inte förklaras, det tas för givet, det är så många begrepp som snurrar runt i cyberrymden. Antingen för att det är så självklart för dem som använder sig av begreppen eller för att man vill briljera med sin bibelkunskap. Det är viktigt att våga stångas, stötas och blötas och idissla svåra partier i bibeln. Men om man kan få en del hjälp kan man börja förstå en del av bibelns sätt att ”tänka” och då kan det underlätta sina egna studier av Guds Ord.

Det tar sin tid att knåpa ihop texter, jag vill inte lägga ut vad som helst. Allt har sin tid. Äta har sin tid, sova har sin tid, jobba har sin tid, vardagen har sin tid skriva har sin tid, bön och läsa har sin tid.

När jag har skrivit en text låter jag min fru läsa igenom det med sina ”hökögon” och därefter rättar jag eventuella småfel eller rätar ut sådant som kan verka lite förvirrande. Hon är till god hjälp för att få texterna läsvärda. Därför kan det ta sin lilla tid att få en text klar att läggas ut.

Men huvudanledningen till att jag vill förklara, förtydliga Daniels 9:e kapitel är att jag anser att den är en av bibelns tydligaste texter som beskriver var vi befinner oss i den sista tiden. Jag är övertygad om att vi lever i den allra sista generationen och att det är hög tid att förbereda sig. Att vända om och försona sig med Gud och ta chansen att överlåta sitt liv i Jesu värmande händer.

Ibland hör man uttrycket att vi befinner oss fem minuter innan tolvslaget, Fem i tolv, ett begrepp om att tiden håller på att rinna ut. Ofta handlar det då om miljöförstöringen, att människans handlingsutrymme håller på att ta slut.

Här är texten:

/Magnus N